divendres, 24 de març del 2017

Ahir els de primer...

Els petits hortolans de primer ahir van estar molt enfeinats. Per començar la sessió d'hort van trasplantar bledes. Aviat tindrem l'hortet on hi havia els espinacs ple de bledes i enciams. Una feina imprescindible després de trasplantar o sembrar, és regar. Recordeu que sense aigua no hi ha vida... Per acabar cada nen o nena van collir una escarola o un enciam.


Ja ens explicareu com estava l'amanida!
Els hortolans de Gualda.

dijous, 16 de març del 2017

Trasplantar bledes.

Ahir els hortolans de segon van començar a trasplantar bledes al petit hortet on hi havia els espinacs que ja heu tastat. Després de la feinada de preparar la terra, ajudats del rasclet i l'aixadeta van fer un solc en el que feren un foradet amb la pala de jardineria per posar-hi el planter de bleda. Acabaren la feina regant.


Amb aquests nenes i nenes tan treballadors aviat tindrem els hortets plens d'hortalisses.
Els hortolans de Gualda.

Els de tercer...

La gent de tercer han treballat força preparant la terra en la que volem trasplantar bledes, enciams,... Amb la fanga, les aixadetes i el rasclet han desfet els terrossos de terra, retirat restes vegetals, pedres, plàstics... Ara ja estem preparats per començar un nou cicle.


Gràcies nenes i nens de tercer per la feina ben feta.
Els hortolans de Gualda.

dilluns, 13 de març del 2017

El plor de la vinya...

Els ceps, al mes de març i després dels mesos en els que han tingut menys activitat, deixen de semblar fusta morta i ens regalen el seu plor... En aquest moment màgic diem que el cep plora. Evidentment no són llàgrimes sinó la saba que comença a anunciar-nos un nou cicle de la natura. En poc temps veurem nous pàmpols, circells i raïm. Gaudiu aquest quinze dies d'un regal molt especial....


 El poeta de Gelida, Jordi Llavina i Murgadas, també ha viscut aquest moment...


 El cep que plora encara no coneix
el pàmpol per tapar-se la nuesa
-roba de temporada. El cep que plora
amb una llàgrima color d’anís
encara ha de fruitar el raïm dels ulls.

Gaudiu de la natura, de la que els humans som, només, uns actors de repartiment...
Els hortolans de Gualda.

divendres, 10 de març del 2017

Tornem a preparar la terra.

Les nenes i nens de primer han començar a preparar la terra del petit hort on teníem els espinacs, ara que ja els hem collit tots. Amb la fanga i les aixadetes hem esmicolat els terrossos de terra i posteriorment hem retirat les restes vegetals que hi havia: arrels, branques, fulles. També han retirat pedres i algun plàstic. Per acabar la sessió cada petit hortolà ha collit un all tendre.


Aviat començarem a trasplantar enciams, escaroles, faveres....
Els hortolans de Gualda.

dijous, 9 de març del 2017

La gent de sisè...

Els hortolans més veterans de l'escola han fet molta feina collint espinacs, traient les males herbes, lligant les faveres i pesoleres a les canyes.... Aviat caldrà tornar a preparar la terra per començar un nou cicle als nostres petits horts.


Ja sabeu que la feina ben feta us portarà a una bona collita.
Els hortolans de Gualda.

dimecres, 8 de març del 2017

Mireu els ametllers.

L'ametller es va començar a cultivar a Pèrsia, Síria i Palestina, i els grecs el van portar a tota la Mediterrània. La florida hivernal d'aquest arbre, és tot un regal i un avís del nou cicle que comença. Però al març encara el fred pot fer mal... De moment assaboriu de la bellesa que ens regalen els petits ametllers de la nostra escola.
 

El cicle de la vida no s'atura. Aprofiteu per gaudir-ne intensament.
Els hortolans de Gualda.

divendres, 3 de març del 2017

Primer i els alls tendres.

La gent de primer ha collit els alls tendres que van sembrar el passat mes de novembre. Si ho voleu recordar que és una cabeça, o la diferència entre dent i gra d'all,cliqueu a: "Els de primer també sembren alls". Tasteu la truita d'alls tendres, és finíssima!


Algú recorda la "diferència" entre dent i gra d'all?
Els hortolans de Gualda.