dimecres, 21 de desembre del 2011

Receptes per a fer conserves amb els productes de l'hort.

Al blog de la biblioteca he recomanat molts dels llibrets de Grata Lectura que formen part de la col·lecció Biblioteca Cordill.
Si al desembre del 2.008 parlava del número 3 "Fem un hort", avui vull recomanar-vos el llibret que van publicar l'any passat, el número 7, "Cordill. De l'hort al rebost".

Amb textos i dibuixos de Sol Cots el llibret ens exposa una colla de tècniques per conservar els productes de l'hort per a tot l'any. Ens explica que són les conserves, la seva història, els agents nocius, les normes d'higiene i seguretat .
Podeu aprendre a fer conserves per bulliment, en oli, en vinagre, en sal, i per assecatge.
La segona part del llibret és un diccionari d'hortalisses amb les millors conserves que en podeu fer. Descobrireu el secret per conservar albergínies, alls, apis, raves, carabasses, carbassons, carxofes, cebes, cogombres, cols, coliflors, bròquils, espinacs, faves, pèsols, herbes aromàtiques, mongeta verda, olives, pastanagues, naps, xirivies, patates, pebrots, porros, remolatxa, i tomàquets.
Tots els anys quan comença el cicle de Nadal, a les llibreries, papereries i algun quiosc, podem trobar els llibrets de la Biblioteca Cordill. No deixeu de llegir-los.
Els hortolans de Gualda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada