divendres, 3 de juny del 2016

Un blauet a l'escola!!!!!

Aquest matí la gent del parvulari ha vist un ocell que, intentant sortir, s'ha copejat repetides vedades contra el vidre de la finestra que dóna al pati de primària. No és la primera vegada que un ocell entra a l'escola, altres cursos ho han fet orenetes i pardals; però avui l'ocell era un blauet!! 
Quan hem retirat la reixa, semblava que estava mort, però a poc a poc s'ha anat recuperant i al final fins i tot ha ocupat una de les cadires dels mestres. Després de trucar al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, l'hem deixat en una caixa de cartó i als pocs minuts ja estaven a l'escola els Agents Rurals.
És un dels ocells més acolorits de Catalunya, amb el dors de color turquesa i per sota rogenc, la gola blanca, el llarg bec negre i les potes vermelles. És un gran pescador, s'alimenta fonamentalment de peixos i alevins; i alguna vegada d'artròpodes aquàtics i les seves larves.



Quin gran regal veure un blauet i confirmar-nos, els Agents Rurals, que aviat tornarà a volar.
Els hortolans de Gualda.

2 comentaris:

  1. Recordo més d'un ocellet dins de la classe del cicle inicial i de les classes de més amunt i damunt de la porta de l'entrada. Visca els agents rurals! Visca l'hortolà del Sant Jordi! Visca qui el va trobar! Visca la mainada del Sant Jordi i les persones grans que viatgen amb ells! Visca la vida!

    ResponElimina