dilluns, 15 d’octubre del 2012

De reunió a manifestació....


La concentració de dimoniets al tronc de nostre ametller ha transformat la reunió en manifestació. Mirant les fotografies ens preguntem per què ho fan i si tots els que veiem són dimoniets, ja que el dibuix és diferent.
El dimoniet, coralet, xinxa de les malves, xinxa roja o poll de moro,(Pyrrhocoris apterus ) , és un insecte gregari. Això vol dir que tenen tendència a associar-se amb altres individus de la mateixa espècie. És normal trobar-ne una colla en la base d'una mateixa planta o en una paret  El trobem sobre tot damunt de les malves , recordeu que un dels noms que té és xinxa de les malves i és de color vermell/taronja i amb dibuixos negres.A les fotografies podeu veure exemplars adults ( els que tenen més dibuixos negres), i nimfes. Les nimfes són els diferents estadis de desenvolupament dels insectes en els que van adquirint els caràcters dels adults de manera progressiva. Als adults els anomenem imagos
Tenen una mena de xeringa que claven als vegetals per xuclar-ne la saba. També poden xuclar, amb les seves peces bucals ( la xeringa), sucs d'altres animals.




 Com podeu veure a les fotografies tenim un ametller ple de dimoniets.
Els hortolans de Gualda



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada