En aquesta època de l'any cal esporgar les
oliveres. La feina consisteix en tallar i treure les branques no
necessàries , mortes, malaltes,..d'un arbre o arbust, per deixar-lo en
bones condicions per fructificar. Esporgant podem accedir millor a l'interior de l'olivera eliminant les branques que ho dificulten. També aconseguim l'entrada del sol que facilitarà una bona floració i el creixement dels fruits ( les olives ). Finalment revitalitzem l'arbre eliminant fusta i permetent que la restant creixi amb més vigor.
L'esporga o esporguim, són els bocins de branca tallats en esporgar un arbre. Nosaltres les guardem per encendre el foc.
A l'escola tenim molta sort, tots els anys en Josep Ardiaca ens ajuda amb l'esporga.A les fotografies podeu veure al Josep enfeinat i una de les oliveres després de l'esporga, amb l'esporga o esporguim al terra.
A l'escola tenim molta sort, tots els anys en Josep Ardiaca ens ajuda amb l'esporga.A les fotografies podeu veure al Josep enfeinat i una de les oliveres després de l'esporga, amb l'esporga o esporguim al terra.
Moltes gràcies Josep per la teva magnífica feina i fins la propera esporgada!
Els hortolans de Gualda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada